2013. július 3., szerda

Szereplők

Szereplők

  • Gru : Hivatásos gonosztevő, aki örömét leli mindenben, ami gonosz, legyen szó bármilyen kis vagy nagy dologról. Eddig próbálkozási melyek során próbált igazi nagy gonosszá válni sikertelenek voltak, most azonban minden idők legnagyobb bűncselekményét készül elkövetni; a Holdrablást. Nagyszabású terve azonban, rövidesen akadályba ütközik, mégpedig három kicsi akadályba, akiknek a neve Margo, Edith, és Agnes. A három kislány ugyanis kénytelen-kelletlen Grúhoz kerül, és idővel olyasmit fedeznek fel a gonosztevőben, amelyről eddig ő maga sem tudott.
  • Vektor : Egy fiatal, feltörekvő gonosztevő, akinek bár minden eszköze megvan, ami egy szuper gonosztevőnek csak kell, nem igazán konyít a gonoszkodáshoz, legtöbb idejét saját készítésű "fegyverei" tervezésével tölti. Ő is az évszázad legnagyobb bűntettét készül elkövetni, így Grúban hamarosan vetélytársra akad, és annak érdekében, hogy lepipálja képes megtenni bármit. De tényleg bármit.
  • Dr. Senkiházi : Gru házi tudósa és legjobb barátja, bár már kissé öreg, rosszul hal, és olykor segédjárgánnyal közlekedik, hihetetlen agya képes bármilyen új fegyvert előállítani, amelyre Grúnak szüksége van - melyek az esetek többségében működnek. Rendíthetetlenül törekszik arra, hogy Gru terve megvalósuljon, és nem hagyja, hogy bármi is eltérítse őt magát a szándékától, kiváltképpen három kislány nem.
  • Margo : A legidősebb a három lány közül, szívén viseli két testvére sorsát, és igyekszik gondjukat viselni Miss Hattie árvaházában. Az évek során Margo végtelenül vágyott arra, hogy valaki örökbe fogadja őket, így igencsak csalódott, mikor a velejéig romlott Grúhoz kerülnek. Bár nehezen akarja elviselni újdonsült gondviselőjüket, a többiekkel ellentétben, végigkíséri Gru hatalmas jellemváltozását, és idővel az egyik legrendesebb családapára talál benne.
  • Agnes : A legfiatalabb a három lány között és minden bizonnyal a legszeretnivalóbb is, ami a szívén az a száján. Akárcsak a többiek, ő is nagyon vágyik arra, hogy végre adoptálják, de ő nem tesz különbséget abban, hogy ki veszi majd őket magához, így az elsőként kedveli meg Grút. Mérhetetlenül bolondul az egyszarvúkért, amely imádnivaló természetét, csak még ellenállhatatlanabbá teszi.
  • Edit : A középső a három lány közül, a magába húzódó, kissé különc Edit imádja a bizarr és hajmeresztő dolgokat. Amikor a lányok Grúhoz kerülnek kezdetben ő sem igazán szívleli új "apjukat", ám miután megismeri Gru menő fegyvereit, cuccait, és különös minyonait, egyből zöld utat ad neki.
  • Mr. Perkins : A Gonosz Bankjának nagydarab és pénzhajhász igazgatója, akinek fő célja, hogy az eddigi sikertelen bűntettek után, végre nagy hasznot hajtson a bankja javára. Ő Vektor apja, és mikor értesül, hogy Gru a Hold elrablására készül, mindent megtesz, hogy a fia kezébe adja a jövedelmező bűntettet.
  • Miss Hattie : A Miss Hattei Leányotthona nevű árvaház vezetője, külsőre kedves, aranyos hölgynek tűnik, valójában könyörtelen, szigorú, és aki nem tartja be a házirendjét, azt Szégyenládába zárja.
  • Gru anyja : Gru energikus, vakmerő és szarkasztikus humorú édesanyja. Bár mintaszülőnek képzeli magát, az évek során semmibe vette fia minden tettét, és őt magát is. Most azonban, mikor a három kislány Grúhoz kerül esélyt lát arra, hogy a fia valami olyasmit érjen el, ami neki sosem sikerült, és talán a véleménye is megváltozik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése